Историска Македонија/Historic Macedonia
  Вторник, 21 Декември 2010 17:40

  ИСТОРИСКА МАКЕДОНИЈА, земјата на Александар Македонски (Велики) и Светите Кирил и Методиј - апостоли и просветители на Словенската цивилизација, се наoѓа во Југоисточна Европа. Денес ја гледаме разделена на: Република Македонија (меѓународно призната); Беломорска Македонија (која сега е дел од северна Грција од 1913 год.); Пиринска Македонија (која е дел од западна Бугарија од 1913 год.) и Мала Преспа (која е дел од Албанија од 1913 год.).

  Повеќе...
   

  Календар

  
  « < Октомври 2017 > »
  Н П В С Ч П С
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31 1 2 3 4

  Случувања

  No events

  Анкета

  Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб-страницата?
   

  Посетители

  Има 45 гости присутни

  Macedonian orthodox Church "Sts. Kiril and Metodij", New Jersey